You, the petitioner

Open de sportscholen met mondkapjesplicht

27 signatures

We zitten in lockdown en alles is dicht. Winkels mogen op afspraak open, zolang de 1,5 meter regels blijft gelden. Dit kan ook met sportscholen. Ze zouden open kunnen gaan en eventueel kunnen we ook mondkapjes dragen in de sportschool. Dat vinden we vast niet erg, zolang ze open gaan!

Petition

We

sporters, bereid om mondkapjes te dragen tijdens het sporten

 

observe

  • Onze gezondheid is erg belangrijk. Door te kunnen sporten werken we aan onze gezondheid, maar ook maken we stoffen aan dat ons vreugde geeft.
  • Voor veel mensen kan sporten een uitlaatklep zijn, tegen misschien een depressie of dergelijke.

 

and request

dat de sportscholen open gaan. Met daarbij de mondkapjesplicht én dat de 1,5 meter maatregel gehanteerd wordt. Dit kan eveneens net zo goed werken als in openbare ruimtes en het OV.

The answer

Sportscholen open vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-20 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Remy Springer 

History

Signatures

Updates

Sportscholen open vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand.

+Read more...

Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

2021-05-17